Događaji s granice

Dana 13. travnja, oko 18,45 sati policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u nadzoru državne granice, zatekli su dvojicu stranih državljana u nezakonitom prelasku državne granice između Republike Slovenije i Republike Hrvatske. Radi se o dvojici 36-godišnjaka, njemačkih državljana, koji su s vozilom Ford transit državnu granicu nezakonito prešli na cestovnoj komunikaciji Sušak – Lisac. Okolnosti nezakonitog prelaska se utvrđuju.

Dana 13. travnja, oko 18,45 sati policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u nadzoru državne granice, zatekli su dvojicu stranih državljana u nezakonitom prelasku državne granice između Republike Slovenije i Republike Hrvatske. Radi se o dvojici 36-godišnjaka, njemačkih državljana, koji su s vozilom Ford transit državnu granicu nezakonito prešli na cestovnoj komunikaciji Sušak – Lisac. Okolnosti nezakonitog prelaska se utvrđuju.
 

Dana 10. travnja, u jutarnjim satima, prilikom kontrole osoba i predmeta na izlasku s putničkog broda Marko Polo, vezanom na De Franceschievom gatu u Rijeci, policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka pronašli su 5 kartonskih kutija sa cigaretama. Kutije u kojima se nalazilo 200 šteka cigareta, na ručnim kolicima je  vozio 57-godišnji hrvatski državljanin. Protiv njega i dvojice hrvatskih državljana, 52-godišnjaka i 38-godišnjaka za koje je utvrđeno da su vlasnici cigareta, podnosi se kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora. O svemu je obaviještena i Carinarnica Rijeka poradi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.



Stranica