Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 50 prometnih nesreća, od čega jedna s poginulom osobom i 15 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim su prometnim nesrećama teže ozlijeđene četiri osobe, dok je lakše ozljede zadobilo 18 osoba. Pojačani promet ovoga vikenda te veći boravak stranih državljana rezultirao je i u većem broju prometnih nesreća u kojima su sudjelovali strani državlljani (u prosjeku u svakoj trećoj prometnoj nesreći). U ukupno osam prometnih nesreća sudjelovali su vozači mopeda i motocikala.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 50 prometnih nesreća, od čega jedna s poginulom osobom i 15 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim su prometnim nesrećama teže ozlijeđene četiri osobe, dok je  lakše ozljede zadobilo 18 osoba. Pojačani promet ovoga vikenda te veći boravak stranih državljana rezultirao je i većim brojem prometnih nesreća u kojima su  sudjelovali strani državlljani  (u prosjeku u svakoj trećoj prometnoj nesreći). U ukupno osam prometnih nesreća sudjelovali su vozači mopeda i motocikala.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, oko 02,30 sati u podvožnjaku Krešimirove ulice u Rijeci smrtno je stradao 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Upravljajući osobnim vozilom Opel  bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kretao se u smjeru željezničkog kolodvora. Izgubivši u jednom momentu kontrolu nad vozilom udario je  u osobno vozilo Peugeot 207 kojim je iz suprotnog smjera upravljao 29-godišnji Riječanin. Od siline udarca vozilo bosansko.-hercegovačkih registarskih oznaka prevrnulo se, a 23-godišnjak ispao iz vozila. Preminuo je u bolnici. Putnik iz istog vozila, kao i vozač Peugeota lakše su ozlijeđeni.

Istoga dana u poslijepodnevnim satima, u Ul. Narodnog preporoda u gradu Krku u prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 21-godišnji motociklista iz Duge Rese. On je upravljajući motociklom Aprilia karlovačkih registarskih oznaka po izlasku iz desnog zavoja, izgubio kontrolu nad motociklom i prešavši na suprotni prometnu traku udario u osobno vozilo Audi kojim je upravljao 26-godišnji slovenski državljanin.

Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život, dok je 21-godišnja slovenska državljanka lakše ozlijeđena.

 


Stranica