Narušavanje javnog reda i mira

Tijekom protekloga vikenda na području Policijske uprave primorsko- goranske zabilježeno je više narušavanja javnog reda i mira, a ovog puta to je posebno bilo izraženo u otočkim mjestima na Lošinju, Rabu i Krku.

Tijekom protekloga vikenda na području Policijske uprave primorsko- goranske zabilježeno je više narušavanja javnog reda i mira, a ovog puta to je posebno bilo izraženo u otočkim mjestima na  Lošinju, Rabu i Krku.

Dana 29. ožujka, oko 1,20 sati u narušavanju javnog reda i mira u noćnom klubu u Velom Lošinju teže su ozlijeđeni 25-godišnji i dvojica  23-godišnjaka (jedan od njih policijski službenik- izvan službe) iz Malog Lošinja. U dosadašnjem tijeku obrade utvrđeno je da su ih fizički napala četvorica mladića, također s Malog Lošinja u dobi od 20-24 godine života. Protiv njih se podnosi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, a zbog nanošenja teških tjelsnih ozljeda i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Istoga dana, u ranim jutarnjim satima došlo je do narušavanja javnog reda i mira ispred disko kluba u gradu Rabu. Prilikom prikupljanja obavijesti o narušavanju javnog reda i mira, te utvrđivanja identiteta, policijskog je službenika verbalno, a zatim i fizički napao 27-godišnjak iz Raba, lakše ga ozlijedivši. Pritiv njega podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 17.  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a zbog napada na policijskog službenika slijedi mu i kaznena prijava redovnim putem. Zbog sprječavanja policijskog službenika u obavljanju službene dužnosti u istom događaju, protiv dvojice Rabljana u dobi od 25 i 30 godina podnosi se također kaznena prijava. Nadalje, protiv 25-godišnjeg Rabljanina podnosi se optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira u navedenom objektu, gdje je utvrđeno da je verbalno, te pokušao i fizički napasti 29-godišnjaka.
Policija nastavlja sa utvrđivanjem ostalih sudionika narušavanja javnog reda i mira u jednom i drugom slučaju narušavanja javnog reda i mira..

U Omišlju, na otoku Krku, u subotu, u večernjim satima došlo je do narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u ulici Prikešte. Petorica mladića  fizički su napali 32-godišnjaka iz Vira, lakše ga ozlijedivši. Narušavajući javni red i mir razbijali su inventar u lokalu bacajući ga prema još petorici gostiju, da bi se nakon toga udaljili u nepoznatom smjeru. Utvrđivanje okolnosti događaja i obavljanje razgovora sa sudionicima još je u tijeku, a po prikupljenim saznanjima izvjestit će se nadležno državno odvjetništvo. 



Stranica