Događaji na granici

Dana 28. siječnja u 17,15 sati po djelatnicima Postaje granične policije Rupa u zaštiti državne granice, na makadamskoj cesti Starod-Vele Mune, u nezakonitom prelasku držane granice u osobnom vozilu marke Ford francuskih registarskih oznaka, zatečen je 26-godišnji državljanin Kosova.

Dana 28. siječnja u 17,15 sati po djelatnicima Postaje granične policije Rupa u zaštiti državne granice, na makadamskoj cesti Starod-Vele Mune, u nezakonitom prelasku držane granice u osobnom vozilu marke Ford francuskih  registarskih oznaka, zatečen je 26-godišnji državljanin Kosova. Zbog neposjedovanja valjanih dokumenata za prijelaz državne granice djelatnici slovenske policije zapriječili su mu  izlazak iz Republike Slovenije i ulazak u Republiku Hrvatsku. No, on se u nemogućnosti ilegalnog prelaska državne granice odlučio na nezakoniti prijelaz državne granice. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima izdano mu je rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske u trajanju od jedne godine .Temeljem "Sporazuma između Vlade RH i Vlade R Slovenije o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit“ nakon readmisijske najave bit će vraćen u Republiku Sloveniju tijekom dana 29.01.2009. godine.

Sinoć u 20,15 sati djelatnici Postaje granične policije Rupa u zaštiti državne granice,  na parkiralištu ugostiteljskog objekta u Rupi, uočili su tri osobe koje su se po izlasku iz  prigradskog autobusa uputile pješice u šumu prema državnoj granici sa Republikom Slovenijom u namjeri nezakonitog prelaska državne granice. Dovedene su u prostorije Postaje granične policije Rupa te je utvrđeno da se radi o državljanima Kosova i to u dobi od 35, 30 i 27 godina života. Nad njima je u tijeku prekršajni postupak.



Stranica