Provalili u kioske, autobus i školu

Policijsku službenici III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad trojicom mladića u dobi od 18, 17 i 14 godina sa šireg riječkog područja, a poradi sumnje da su počinili tešku krađu provaljivanjem u kiosk na Hreljinu. Naime, 25. siječnja par minuta prije ponoći policija je zaprimila dojavu građanina da je u tijeku provala u kiosk u Hreljinu.

Policijsku službenici III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad trojicom mladića u dobi od 18, 17 i 14 godina sa šireg riječkog područja, a poradi sumnje da su počinili tešku krađu provaljivanjem u kiosk na Hreljinu. Naime, 25. siječnja par minuta prije ponoći policija je zaprimila dojavu građanina da je u tijeku provala u kiosk u Hreljinu. Obilaskom terena, nakon desetak minuta pronađena su trojica mladića, a kod njih i predmeti (sokovi) za koje je utvrđeno da potječu od provale u naprijed navedeni kiosk. Osim toga kod mladića su bila i sredstva koja su koristili prilikom provale. Daljnjom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su u studenom prošle godine provalili u isti kiosk otuđivši tada veću količinu bezalkoholnih pića i energetskih napitaka. Sumnja se da su u siječnju provalili u još jedan kiosk i to u Krasici, gdje su im plijen bili razni slatkiši.

Osim provala u kioske ovi mladići su prije nekoliko dana provalili i u autobus koji se nalazio na parkiralištu u Hreljinu. Nakon nasilnog ulaska u autobus inače u vlasništvu poduzeća „Autotrolej“, aktivirali su dva vatrogasna aparata ispraznivši ih u samom autobusu. Aparate su zajedno s još tri čekića i otuđili. Materijalna šteta cijeni se na oko tisuću kuna.
Sumnja se također, da su u siječnju provalili u prostor osnovne škole u Škrljevu. Nakon što su iščupali drvene grilje i razbili prozorsko staklo ušli su u školu te iz jedne prostorije otuđili manju količinu pića.

Protiv trojice mladića podnose se odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu za mladež redovnim putem.



Stranica