Nastavak kriminalističke obrade

Nastavno na priopćenje Policijske uprave primorsko-goranske  od 09. listopada 2008. godine u svezi kriminalističke obrade vezane uz sprječavanje počinjenja planiranih teških kaznenih djela ubojstava na području Rijeke, izvješćujemo o nastavku kriminalističke obrade.

Da podsjetimo, provedenom kriminalističkom obradom nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 36 i 40 godina utvrđeno je postojanje sumnje da su planirali i poticali počinjenje kaznenih djela ubojstava na području Rijeke. Za to su pribavili i sredstva za počinjenje predavši ih trećoj osobi potičući je na izvršenje kaznenih djela planirano u vremenu od 9. do 12. listopada prošle godine.

Danas je u ranim poslijepodnevnim satima u  Rijeci uhićen  35-godišnjak dvojnoga državljanstva (RH i BiH) s prijavljenim prebivalištem na području Rijeke zbog osnova sumnje da je pomagao u pripremi izvršenja kaznenog djela.

U koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom u Rijeci u tijeku je kriminalistička obrada o rezultatima koje će javnost biti pravovremeno obaviještena.



Stranica