Rezultati akcije "MIR i DOBRO"

U razdoblju od 15. prosinca 2008. godine do 07. siječnja 2009. godine Policijska uprava primorsko-goranska provodila je u sklopu akcije „MIR i DOBRO“ preventivne aktivnosti kako bi se održalo povoljno stanje javnog reda i mira i opća sigurnost svih građana. Zbog nezakonitog posjedovanja 2 komada oružja i 8813 komada pirotehničke galanterije prekršajno, odnosno kazneno, prijavljeno je 9 osoba.

U razdoblju od 15. prosinca 2008. godine do 07. siječnja 2009. godine Policijska uprava primorsko-goranska provodila je u sklopu akcije „MIR i DOBRO“ preventivne aktivnosti kako bi se održalo povoljno stanje javnog reda i mira i opća sigurnost svih građana. Zbog nezakonitog posjedovanja 2 komada oružja i 8813 komada pirotehničke galanterije prekršajno, odnosno kazneno, prijavljeno je 9 osoba. Prilikom uporabe pirotehničkih sredstava teže je ozlijeđeno pet punoljetnih osoba, a prijavljeno je i jedno propucavanje ulaznih vrata objekta (počinitelj je otkriven).

Za vrijeme provođenja akcije po tjeralici je uhićeno 37 osoba, a na granici je zapriječen ulazak za 55 osoba te je u 19 navrata došlo do povrede državne granice. Dvojici stranih državljana otkazan je boravak.

Valja spomenuti da je u navedenom razdoblju evidentirano 115 prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 203 kaznena djela.

Ova akcija provodi se još od 1993. godine i to  na nivou cijele države kako bi se svim građanima, kao i svima onima koji u vrijeme božićnog i novogodišneg razdoblja borave u našoj zemlji, osigurali mirni i ugodni blagdani.



Stranica