Rezultati aktivnosti u prometu u dane "Martinja"

U vremenskom razdoblju od 7. do 11. studenoga na području Policijske uprave primorsko-goranske provedene su aktivnosti u prometu u cilju sprječavanja i sankcioniranja vožnje u prometu pod utjecajem alkohola, ali isto tako i drugih prekršaja koji dovode do teških posljedica u prometu. Akcija je provedena na području cijele Primorsko-goranske županije uz maksimalni angažman policijskih službenika te uređaja i opreme koji se koriste prilikom kontrole i nadzora u prometu.

U vremenskom razdoblju od 7. do 11. studenoga na području Policijske uprave primorsko-goranske provedene su aktivnosti u prometu u cilju sprječavanja i sankcioniranja vožnje u prometu pod utjecajem alkohola, ali isto tako i drugih prekršaja koji dovode do teških posljedica u prometu.
Akcija je provedena na području cijele Primorsko-goranske županije uz maksimalni angažman policijskih službenika te uređaja i opreme koji se koriste prilikom kontrole i nadzora u prometu.

Od ukupno 570 vozača koji su kontrolirani na alkohol i drogu kod njih 53 utvrđeno je kako su upravljali pod utjecajem alkohola, četiri vozača su odbila alkotestiranje, dok vozači pod utjecajem droge prilikom kontrole nisu zatečeni.

Gledajući dobnu skupinu vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola, najviše je, njih petnaest, u dobi od 18 do 24 godine života, a zatim slijedi 13 vozača u dobi od 25 do 30 godina života. Najveći broj vozača (17) imao je koncentraciju alkohola u rasponu od 1,01 do 1,5 g/kg, a zatim slijedi jednaki broj vozača s koncentracijom od 0,51 do 1,00 g/kg (njih 15) i s koncentracijom od 1,51 g/kg i više (15).

Kod jednog 48-godišnjeg Riječanina izmjerena je najveća koncentracija alkohola i to od 2,81 g/kg. On je 9. studenoga na području grada Vrbovskoga  uzrokovao i prometnu nesreću u kojoj je osim njega ozlijeđena još jedna osoba.

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 594 prekršaja među kojima po brojnosti osim alkoholiziranosti izdvajamo brzinu – 161 prekršaj (najveća iznosi 221 km/h) te pojas (22 slučaja) i nepropisno pretjecanje (20 slučajeva).

U navedenom razdoblju na području Policijske uprave primorsko-goranske nisu zabilježene prometne nesreće sa smrtno stradalim i teže ozlijeđenim osobama. Dogodilo se 37 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 17 osoba lakše ozlijeđeno.



Stranica