Rezultati akcije "Korištenje sigurnosnog pojasa"

U srijedu, 5 studenoga, u vremenu od 09,00 do 13,00 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske provedena je akcija u prometu „Korištenje sigurnosnog pojasa“. Kontrolirano je ukupno 350, ne samo vozača, već i svih putnika u vozilima. Sto i trideset kontroliranih sudionika u prometu, za koje je utvrđeno da nisu počinili prometni prekršaj i da su propisno vezani sigurnosnim pojasom, dobili su tom prilikom i prigodne poklone.

U srijedu, 5 studenoga, u vremenu od 09,00 do 13,00 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske provedena je akcija u prometu „Korištenje sigurnosnog pojasa“.

Kontrolirano je  ukupno 350, ne samo vozača, već i svih putnika u vozilima. Sto i trideset kontroliranih sudionika u prometu, za koje je utvrđeno da nisu počinili prometni prekršaj i da su propisno vezani sigurnosnim pojasom, dobili su tom prilikom i prigodne poklone.

Iako je ova akcija bila prvenstveno preventivnoga karaktera, utvrđeno je ukupno sedamdeset i osam prekršaja i to svi kod vozača. U tom smislu policijski su službenici izdali 65 prekršajnih naloga, 6 novčanih kazni i sedam pisanih upozorenja.

Stradavanja u prometu svakodnevno su prisutna, a između ostaloga, nekorištenje sigurnosnih pojaseva tijekom vožnje može za posljedicu imati i ozljeđivanje u prometnim nesrećama. Policijska uprava primorsko-goranska i nadalje planira provođenje ovakvih i sličnih akcija i aktivnosti, a u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.



Stranica