Nezakonit rad i boravak stranaca

Tijekom jučerašnjeg dana, 5. studenoga, policijski službenici policijskih postaja u Opatiji i Crikvenici proveli su nadzore na privremenim gradilištima u Crikvenici i na području Matulja, a u svezi utvrđivanja zakonitosti boravka stranih državljana na našem području.

Tijekom jučerašnjeg dana, 5. studenoga, policijski službenici policijskih postaja u Opatiji i Crikvenici proveli su nadzore na privremenim gradilištima u Crikvenici i na području Matulja, a u svezi  utvrđivanja  zakonitosti boravka stranih državljana na našem području.
Provedenim  nadzorom na gradilištu u Goranskoj ulici u Crikvenici zatekli su trojicu državljana Bosne i Hercegovine koji nisu imali potrebite radne ili poslovne dozvole, a jedan od njih nije prijavio svoj boravak u RH.
Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su nadzor na gradilištu u Jušićima kojom prilikom su zatekli osmoricu državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 24 do 60 godina života. Kod četvorice od njih utvrđeno je da nisu podnijeli zahtjeve za produženje poslovnih dozvola, a četvorica pak nisu uopće imali poslovne dozvole, kao niti odobrenje privremenog boravka.
Prilikom nadzora u Velom brgudu zatečena su dvojica državljana Srbije od kojih jedan nije imao reguliran radno-poslovni status, dok drugi nije uza se imao ispravu kojom bi dokazao svoj identitet.
Protiv navedenih stranih državljana podnose se odgovarajući optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o strancima.


Stranica