Zapljena oružja i minsko-eksplozivnih sredstava

Slika ri/vijesti/oruzje1_2026.jpg

Dana 28. listopada u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj su tijekom redovne konferencije za novinare prezentirani dosadašnji rezultati kriminalističke obrade vezane uz zapljenu veće količine oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Dana 28. listopada u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj su tijekom redovne konferencije za novinare prezentirani dosadašnji rezultati kriminalističke obrade vezane uz zapljenu veće količine oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. Konferenciji su prisustvovali Vitomir Bijelić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, Vlatko Cegur, načelnik Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Karlovačke i Tea Radovani, glasnogovornica i zamjenica Općinske državne odvjetnice u Rijeci.

Naime, dan ranije otpočela je koordinirana planska aktivnost policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske uprave karlovačke, a u koordinaciji policijskih službenika Odjela organiziranog kriminaliteta, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

zapljenjeno oružjeProvedenom pretragom stanova, obiteljskih kuća i vozila te  drugih prostorija u vlasništvu jedanaest osoba s područja Rijeke, Ogulina i Vrbovskog pronađene su veće količine streljiva, poluautomatskog i automatskog oružja, raketnih bacača, prigušivača za oružje, pištolja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Nakon višemjesečnih policijskih izvida te hitnih istražnih radnji koje su proveli službenici spomenutih Policijskih uprava, započela je, a u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetnikom u Rijeci i Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci,  kriminalistička obrada nad osam hrvatskih državljana u dobi od 26 do 58 godina života.

Utvrđena je osnovana sumnja da su petorica od njih počinili kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari“. U dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom Županijskog suda u Rijeci, trojica počinitelja su dana 28. listopada dovedeni u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci. Protiv ostalih se počinitelja kaznena prijava podnosi redovnim putem.

Kriminalistička se obrada nastavlja.



Stranica