Lažno prijavio krađu vozila

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističku obradu nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom poradi sumnje da je počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje. Naime, 26. listopada ove godine prijavio je policiji kako mu je u prijepodnevnim satima s parkirališta u Ul. Viktora Cara Emina u Lovranu, otuđeno kamp vozilo marke „Fiat“ daruvarskih registarskih oznaka.

Policijski službenici  Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističku obradu nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom poradi sumnje da je počinio kazneno djelo  lažno prijavljivanje.
Naime, 26. listopada ove godine prijavio je policiji kako mu je u prijepodnevnim satima s parkirališta u Ul. Viktora Cara Emina u Iki, otuđeno kamp vozilo marke „Fiat“ daruvarskih registarskih oznaka. Vozilo je inače u vlasništvu jednog daruvarskog trgovačkog društva. 26-godišnjak ga je pak unajmio od korisnika, trgovačkog društva iz Zagreba. Materijalna šteta cijeni se na oko tristo tisuća kuna.
Tijekom kriminalističke obrade i utvrđivanja činjeničnoga stanja i provjere podataka koje je iznio policiji utvrđene su nelogičnosti koje su bacile sumnju na vjerodostojnost njegovih izjava.
Utvrđeno je tako kako je cijelu priču izmislio, nakon što je vozilo prodao u Srbiji za iznos od 4 tisuće eura koje je pak potrošio na renoviranje kuće u Zagrebu. 

Poradi sumnje da je počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznena se prijava protiv  26-godišnjaka podnosi redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica