Sandučić povjerenja u Rijeci na Turniću

Danas, 16. listopada , u prostoru Mjesnoga odbora Turnić, u Ul. Franje Čandeka br.36 b u Rijeci, održana je prigodna svečanost primopredaje ključa policijskoga sandučića povjerenja, trećega po redu u gradu Rijeci. 

Predstavnik ovoga Mjesnoga odbora, Vinko Požgaj  predao je ključ policijskog sandučića povjerenja kontakt policajcu Frani Lovrenoviću i nakon uvodnih riječi pozdrava prisutnima, rekao kako je ovaj čin rezultat dobre suradnje lokalne samouprave i policije.

Načelnik mjesno nadležne II. Policijske postaje Rijeka zahvalio se na dosadašnjoj dobroj suradnji predstavnicima lokalne samouprave te izrazio nadu da će ovakav novi oblik suradnje olakšati rad policiji, te u svakom slučaju i poboljšati daljnju suradnju s građanima.

U ime Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova RH sve je prisutne pozdravio pomoćnik načelnika Uprave policije, Josip Bukvić. Izrazio je potporu svim aktivnostima policije koje se provode u okviru projekta Policija u zajednici, a posebno kontakt policiji. Zahvalio je lokalnoj samoupravi koja prepoznaje i podržava ciljeve ovoga projekta te pozvao predstavnike svih lokalnih samouprava da se uključe, čime se  svakako može poboljšati stanje sigurnosti na tim područjima.

Prigodnim se riječima obratio i Mladen Vukelić, pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu u Gradu Rijeci, naglasivši kako se Grad Rijeka od samog početka uključio u provođenje ovoga projekta kojega podržava, kao i sve druge slične projekte.

Za napomenuti je da su građani s područja Mjesnog odbora Sveti  Nikola u Rijeci u rješavanju svojih problema administrativno vezani uz Mjesni odbor Turnić. Iz toga je i proizašla potreba da se građanima na ovakav način omogući  neposredno i anonimno dostavljanje prijedloga, informacija, obavijesti, ali i kritika koje se odnose na probleme lokalne zajednice.



Stranica