Dovedeni u Istražni centar Županijskoga suda zbog iznude

Danas, 16. listopada, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističku obradu nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 38 i 36 godina života, kojom je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo „Iznuda“ iz čl. 234. st. 2. i kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz čl. 335. st. 1 Kaznenoga zakona.

Danas, 16. listopada, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističku obradu nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 38 i 36 godina života. Utvrđena je osnovana sumnja da  su počinili kazneno djelo „Iznuda“ iz čl.  234. st. 2. i kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz čl. 335. st. 1 Kaznenoga zakona.

Navedena dvojica hrvatskih državljana u više su navrata prijetećim pismima i telefonskim pozivima iznuđivali od vlasnika jedne pravne osobe iznos od tristo pedeset tisuća eura. Manji su dio novca u jednom navratu i iznudili, a u tijeku su bile radnje za iznuđivanje cjelokupnoga iznosa.

Nakon dovršetka kriminalističke obrade, u dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom Županijskoga suda u Rijeci dvojica hrvatskih državljana su danas, u ranim poslijepodnevnim satima dovedeni uz kaznenu prijavu u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci.


Stranica