Kazneno djelo iznude

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci te Istražnim centrom Županijskoga suda u Rijeci otpočela je kriminalistička obrada nad dvojicom uhićenih hrvatskih državljana u dobi od 38 i 36 godina života, a zbog sumnje da su u više navrata prijetećim pismima i telefonskim pozivima iznuđivali od  vlasnika jedne pravne tvrtke iznos od tristo pedeset tisuća eura.

Manji su dio novca u jednom navratu i iznudili, a u tijeku su bile radnje za iznuđivanje cjelokupnoga iznosa.

Naprijed navedene osobe tijekom jučerašnjeg dana su uhićene te se sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku nad njima provodi kriminalistička obrada.

Također, u tijeku su i hitna vještačenja određenih predmeta koji mogu poslužiti za uspješno vođenje kaznenog postupka. Tijekom sutrašnjeg dana u dogovoru s državnim odvjetništvom bit će utvrđeno koje će osobe i na koji način biti prijavljene za ovo kazneno djelo.

Kriminalistička obrada je u tijeku te će nakon njenoga dovršetka, a po dostavljanju kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu ili Istražnom centru, biti dostupno više podataka o rezultatima kriminalističke obrade.



Stranica