Događaji s granice i na moru

Dana 7. listopada u 15,50 sati u mjestu Rupa u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice djelatnici Postaje granične policije Rupa zatekli su dvojicu državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 43 i 49 godina života.

Dana 7. listopada u 15,50 sati u mjestu Rupa u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice djelatnici Postaje granične policije Rupa zatekli su dvojicu državljana Albanije u dobi od 43 i 49 godina života. Rješenjem Postaje granične policije Rupa određena im je mjera zabrane ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od jedne godine.

U srijedu, 8. listopada, oko 14,50 sati, u mjestu Rupa, državnu je granicu nezakonito pokušalo prijeći dvoje 23-godišnjih državljana Bosne i Hercegovine. Oni su tijekom postupanja izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za azil u RH.
Dana 07. listopada u 11,20 sati na moru, unutar akvatorija paškoga kanala, djelatnici Postaje pomorske policije Rijeka zatekli su ribarsku brodicu novo-vinodolskih registarskih oznaka u obavljanju ribolova s povlačnom mrežom koćom. Plovilom je upravljao 56-godišnji hrvatski državljanin iz Banjola od kojega je i oduzeta  manja količina ribe i mreža dužine 25 m. Protiv istog slijedi podnošenje kaznene prijave zbog nezakonitog ribolova unutar zabranjenog pojasa. Prilikom pristajanja brodice, zbog loše procjene 56-godišnjeg zapovjednika , došlo je do oštećenja krmene ograde službenog plovila policije P-2 „MARINO“. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.



Stranica