Dvojica policijskih službenika napadnuta prilikom intervencije

Dana 6. listopada 2008. godine u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci dovedena su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 24 i 28 godina, poradi sumnje da su počinili kazneno djelo "Sudjelovanje u grupi koja napada ili sprječava službenu osobu".

Dana 6. listopada 2008. godine u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci dovedena su dvojica hrvatskih državljana u dobi od  24 i 28 godina, poradi sumnje da su počinili kazneno djelo „Sudjelovanje u grupi koja napada ili sprječava službenu osobu“.
Policijski službenici II. Policijske postaje Rijeka proveli su nad njima kriminalističku obradu kojom je utvrđena sumnja da su 4. listopada u 20,30 sati u Zametskoj ulici br.12 uporabivši silu, spriječili dvojicu policijskih službenika II. Policijske postaje Rijeka u obavljanju njihovih dužnosti. Naime, policijski službenici pozvani su na intervenciju zbog narušavanja javnog reda i mira u, i ispred obližnjeg ugostiteljskog objekta gdje je veća skupina muških i ženskih osoba galamila i razbijala inventar.
Prilikom intervencije policijskim  je službenicima prišla skupina od desetak osoba koja se u više navrata oglušila na njihove zapovjedi,  pružajući aktivni otpor te verbalno i fizički napala policijske službenike koji su tom prilikom lakše ozlijeđeni.
Osim ove dvojice počinitelja koji su dovedeni u Istražni centar, protiv još osmero hrvatskih državljana u dobi od 18 do 28 godina života kaznena se prijava podnosi redovnim putem.


Stranica