'Sandučić povjerenja' u Rijeci na Trsatu

Slika ri/vijesti/Ingrid-i-sanducic.jpg
Danas, 26. rujna u prostoru Mjesnog odbora Trsat smještenom u sklopu Gradske čitaonice Trsat,  postavljen je drugi sandučić povjerenja u gradu Rijeci. Rezultat je to dobre suradnje lokalne samouprave i Policijske uprave primorsko-goranske te nastojanja da policija i na ovaj način ostvari još bolju komunikaciju s građanima, reagira na izražene mikro probleme u lokalnoj sredini kao i da im pruži mogućnost uključivanja u rješavanju problema, odnosno potakne građane na stvaranje povjerenja prema policiji.

Prilikom prigodnog čina predaje ključa sandučića povjerenja kontakt policajki Ingrid Bistričić, potpredsjednik Mjesnog odbora Trsat, Ivan Padjen zahvalio se Policijskoj upravi primorsko-goranskoj na ovakvom vidu suradnje rekavši da je to veliki napredak za ovaj dio grada Rijeke te izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom i realizacijom.

Sandučić povjerenja na Trsatu Načelnik III. policijske postaje Rijeka, Đuro Matuzović također je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo što je, kako kaže, „prihvaćena ruka suradnje s policijom“ te je rekao kako se nada da će sandučić povjerenja biti pun i da će građani prepoznati njegov smisao između ostalog i u rješavanju problema koji tište ovo područje grada Rijeke.

U sandučić povjerenja građani mogu ubaciti svoje pisane poruke, pisati o problemima s kojima se susreću, postaviti razna pitanja, potpuno anonimno pomoći policiji dajući joj korisne informacije. Sve to u konačnici doprinosi u stvaranju povoljnijeg životnog okruženja i sigurnosti i mira za sve građane.

Svečanom činu predaje ključa sandučića povjerenja prisustvovao je i Goran Gašpert, načelnik Odjela za javni red  Policijske uprave primorsko goranske sa svojim suradnicima.

Ovo je inače drugi takav sandučić postavljen u Rijeci, a u suradnji s Gradom Rijekom tijekom mjeseca listopada u planu je postavljanje još sandučića povjerenja.



Stranica