Zlouporabili povjerenje u gospodarskom poslovanju

Slika 2023/Euro%20(1).jpg

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 23 i 53 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, 23-godišnjakinja kao vlasnica i odgovorna osoba tvrtke iz Rijeke je zajedno s 53-godišnjakom od sredine rujna 2019. do kraja 2020. godine povrijedila dužnost zaštite imovinskih interesa navedene tvrtke na način da su sa žiro računa tvrtke podizali novac te su dio utrošili za otkup uređaja kao predmeta poslovanja tvrtke, a dio zadržali za sebe.

Osim toga, osumnjičenici su kao odgovorne osobe dvije tvrtke iz Rijeke od travnja do listopada 2020. godine obavljali međusobna plaćanja kao odgovorne osobe povezanih tvrtki bez postojanja međusobne poslovne suradnje te su time pribavili protupravnu imovinsku korist tvrtki u vlasništvu 53-godišnjaka, a oštetili tvrtku u vlasništvu 23-godišnjakinje.

Ukupna materijalna šteta počinjena kaznenim djelom iznosi oko 218 860 eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog sjela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica