Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

Slika kovanice_o2.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom iz Crikvenice poradi osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.  

FOTO: Ilustracija 

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom iz Crikvenice poradi osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela  zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju  te kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Utvrđeno je kako je navedena kaznena djela počinio u dva navrata tijekom 2009. godine, i to u svojstvu odgovorne osobe obrta te kao trgovac pojedinac. Ovim je Državni proračun Republike Hrvatske oštetio, a za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 96 000 kuna.

Protiv 41-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a za ista kaznena djela prijavljuje se i obrt iz Crikvenice sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.



Stranica