Zimski uvjeti na cestama – vozači oprezno!

Slika /A%20Nove%20Fotke/Zimski%20uvjeti-policija01.jpg

Posebno pozivamo vozače teretnih vozila s priključnim vozilima na obveze u slučaju nastupanja zimskih uvjeta na cestama, odnosno da ne krše zabranu prometovanja čime izbjegavaju prekršajne sankcije, a istodobno doprinose sigurnosti i protočnosti prometa u tim okolnostima

FOTO: Ilustracija
 
Jučer, 24. siječnja tijekom poslijepodnevnih sati u vrijeme kada su na cestama bili proglašeni zimski uvjeti, policijski službenici Policijske postaje Delnice u prometu su zatekli šest teretnih vozila, od kojih četiri hrvatskih i dva stranih registracijskih oznaka. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozači teretnih vozila su sankcionirani sukladno odredbama navedenog Zakona, budući da je istima zabranjeno sudjelovanje u prometu, odnosno da nisu posjedovali zimsku opremu.
Također, u isto vrijeme na delničkom području su zabilježene i dvije prometne nesreće, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama, a koje su uzrokovane brzinom neprilagođenom stanju na kolniku.
Kako se i narednih dana također očekuju lošiji vremenski uvjeti sa snježnim padalinama,  pozivamo vozače na pojačan oprez u prometu, obvezno korištenje zimske opreme te da brzinu i način vožnje prilagode trenutnim uvjetima na cestama. Posebno pozivamo vozače teretnih vozila s priključnim vozilima na obveze u slučaju nastupanja zimskih uvjeta na cestama, odnosno da ne krše zabranu prometovanja čime izbjegavaju prekršajne sankcije, a istodobno doprinose sigurnosti i protočnosti prometa u tim okolnostima.
Policija će i dalje pojačano nadzirati promet na cestama te prema vozačima poduzimati zakonom propisane mjere.
 
 

Stranica