"Zdrav za 5" - održan radni sastanak

Slika DSC05590.JPG

 FOTO:pu-pg

Jučer je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održan radni  sastanak koordinatora projekta „Zdrav za 5“, kojeg zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske. Cilj ovog projekta namijenjenog djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta je podizanje razine samosvijesti o odgovornosti o očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja kao i usvajanje zdravih stilova života.

Koordinacijskom sastanku  su s nacionalne razine prisustvovali predstavnici Službe prevencije u Ravnateljstvu policije, na čelu s načelnicom Sandrom Veber, član nacionalnog tima za provedbu navedenog projekta, Davor Čorak, ravnatelj  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Vladimir Mićović te  predstavnici odjela za prevenciju iz triju policijskih uprava – primorsko-goranske, istarske i ličko-senjske. Sudionike sastanka pozdravili su načelnica Policijske uprave primorsko-goranske, Senka Šubat i zamjenik načelnice, Jasmin Brkljača.

Uz  vrednovanje  procesa u provedbi projekta „Zdrav za 5“ na području navedenih policijskih uprava utvrđena su i dosadašnja postignuća te izneseni konkretni problemi na koje se do sada nailazilo u provedbi prve komponente koja se odnosi na prevenciju ovisnosti.  Razmjenom iskustava s terena došlo se i do konkretnih saznanja o eventualnim problemima, ali i do korisnih sugestija za provedbu projekta u narednom razdoblju.

Provoditelji projekta iz navedenih triju policijskih uprava dobili su i konkretne upute za uspješnu realizaciju druge komponente projekta  „Zdrav za 5“, koja je tematski vezana uz zaštitu okoliša i prirode, a realizira se kroz izvannastavne aktivnosti,eko radionice i ostale aktivnosti.

U narednom je razdoblju planirano održavanje koordinacijskih sastanaka s provoditeljima ovog projekta na područjima drugih policijskih uprava, odnosno regija.



Stranica