Zbog više prekršaja u prometu predložena joj novčana kazna od 63.000 kuna

Slika /A%20Nove%20Fotke/Alkotest-kontrola.jpg

Sukladno važećim zakonskim propisima, zbog počinjenja više prometnih prekršaja, za 23-godišnjakinju je predložena novčana kazna od 63.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošlog vikenda policija je pojačano nadzirala promet. U cilju sprječavanja najtežih nesreća te stradalih i ozlijeđenih sudionika, nadzirane su kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i svi ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.
 
U spomenutom razdoblju ukupno je zabilježeno 387 prometnih prekršaja. Najveći je broj prekršaja evidentiran je u kategoriji prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 115 prekršaja, zatim 86 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji,  29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te sedam prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima, kao i 109 ostalih prekršaja .
 
Izdvajamo evidentiranu najveću brzinu tijekom vikenda i to u subotu, 19. rujna u 11.36 h  na autocesti A6 gdje se osobno vozilo marke Seat Leon, riječkih registarskih oznaka, kretalo brzinom od 211 km/h u smjeru Rijeke kod vijadukta Zečeve Drage, na mjestu gdje je propisana brzina od 110 km/h.
 
Za vrijeme vikenda ukupno je alkotestirano 116 vozača, a kada je riječ o koncentracijama, kod 12 vozača je izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,50 g/kg, osam vozača je imalo koncentraciju alkohola u kategoriji od 1,01 do 1,50 g/kg, sedam od 0,51 do 1,00 g/kg, a dva vozača do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Jedan vozač je odbio testiranje na alkohol, dok je jedan vozač zatečen pod utjecajem droge.
 
Najveća koncentracija od 3,95 g/kg izmjerena je 44-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. U subotu, 19. rujna oko 16.30 sati, upravljao je osobnim vozilom marke Opel, riječkih registarskih oznaka, na području Opatije gdje je izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu.
Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće, predložena mu je novčana sankcija u visini 20 000 kuna i zabrana vožnje vozilima B kategorije na rok od tri mjeseca.
 
Noćas je i u središtu Rijeke u ulici Moše Albaharija , oko 1.10 sati, alkoholizirana vozačica izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom. Riječ je o 23-godišnjoj hrvatskoj državljanki koja je pri koncentraciji alkohola od 2,23 g/kg upravljala motociklom marke TGB, bez registarskih oznaka i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Osim toga, prije prometne nesreće u kojoj je udarila u dva parkirana osobna vozila, na semaforu je prošla kroz crveno svjetlo te se nije zaustavila na svjetlosne znakove policijskih službenika već je nastavila vožnju i izazvala prometnu nesreću.
Potom je privedena u policijske prostorije te po završetku postupanja, zbog počinjenih prometnih prekršaja, a sukladno važećim zakonskim propisima, nadležnom općinskom sudu za 23-godišnjakinju je predložena novčana kazna od 63.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana.

 
Uz navedene prekršaje, zabilježena su još tri prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, te jedan prekršaj vožnje u vrijeme dok je važeća zabrana upravljanja vozilom. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani  su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
 

Stranica