Zbog prijetnji i oštećenja vozila predan pritvorskom nadzorniku

Slika A%20Nove%20Fotke/Uhi%C4%87enik.jpg

Kazneno je prijavljen za tri kaznena djela oštećenje tuđe stvari i tri kaznena djela prijetnje te predan pritvorskom nadzorniku.

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja kaznenih djela i prekršaja.
Policija ga sumnjiči da je između 21. veljače i 9. ožujka na području Vojaka i Bulevarda u Rijeci  oštetio tri osobna vozila izgrebavši ih oštrim predmetom, dok je na jednom od vozila oštetio i brisače. Vlasnici vozila sveukupno su oštećeni za oko 8.000 kuna.
Također, policija ga sumnjiči da je od 9. do 11. ožujka uputio ozbiljne prijetnje djelatnici tržnice, vlasniku jednog od oštećenih vozila te u dva navrata skupini mlađih osoba. Spomenute prijetnje je uputio na području Podvežice  i Vojaka, koristeći signalni pištolj iz kojega je  u jednom slučaju ispalio signalnu raketu.
U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga osobnog vozila kojim se osumnjičeni koristi te su pronađena dva signalna pištolja s pripadajućim raketama i sprej s nadražujućom tvari koji su mu oduzeti. Zbog neovlaštenog posjedovanja ovih predmeta protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima, kao i optužni prijedlog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog  naročito drskog i nepristojnog ponašanja i uznemiravanja građana korištenjem signalnog pištolja na javnom  mjestu.
Osim toga, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen za tri kaznena djela oštećenje tuđe stvari i tri kaznena djela prijetnje te predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica