Završena operativna akcija „Mir i dobro“

Slika /AKCIJE/MID/mid-mala01.jpg

Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje građanima na suradnji i doprinosu u provedbi Akcije, koja je omogućila da blagdani na području naše županije proteknu u mirnom i svečanom ozračju

FOTO: Ilustracija

U nedjelju, 9. siječnja je bio zadnji dan provedbe MUP-ove tradicionalne operativne akcije „Mir i dobro“. Akcija je trajala od 15. prosinca 2021. godine, a provedena je s ciljem osiguranja povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i općeg stanja sigurnosti građana u Hrvatskoj, tijekom proteklih božićnih i novogodišnjih blagdana.
 
Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u sklopu akcije ,na sreću, nisu zabilježeni događaji težeg ozljeđivanja osoba ili stradavanja. Jedino je evidentiran događaj u novogodišnjoj noći u Crikvenici u kojem je lakše ozlijeđen 26-godišnji hrvatski državljanin zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvom. U Viškovu je 26. prosinca evidentiran i događaj eksplodiranja pirotehničkog sredstava u poštanskom sandučiću, čime je za par stotina kuna materijalno oštećena hrvatska državljanka.
 
U okviru Akcije policijski službenici su od građana oduzeli jedno oružje (plinski pištolj sa spremnikom), 68 komada streljiva i 230 komada pirotehničke galanterije. Zbog nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva, kao i protuzakonite uporabe pirotehnike, utvrđeno je sedam prekršaja koje su počinili četiri punoljetne i tri maloljetne osobe.

Inače, na području Primorsko-goranske županije, još od 26. studenoga, su u osnovnim i srednjim školama policijski službenici Odjela za prevenciju održavali predavanja na temu opasnosti od neopreznog i nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, kao i dijelili edukativno promidžbene letke. U 25 predavanja je sudjelovalo 463 učenika osnovnih i srednjih škola, a jedno predavanje je održano i u Učeničkom domu.   
 
Policijska uprava primorsko-goranska i ovim putem zahvaljuje građanima na suradnji i doprinosu u provedbi Akcije, koja je omogućila da blagdani na području naše županije proteknu u mirnom i svečanom ozračju. Također zahvaljujemo medijima na praćenju i objavama više priloga o detaljima akcije „Mir i dobro“.
 

Stranica