Završen ciklus edukacija za policijske službenike o pružanju prve pomoći

  • Slika /Prevencija/2023/TPP-PREV-GLAVNA-2.6..jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici nakon završenog tečaja su se dodatno stručno usavršili kako bi kroz svoje poslove na terenu znali pružiti prvu pomoć unesrećenima što je uvijek presudno u spašavanju ljudskih života

FOTO: PU primorsko-goranska
           
Današnjim održanim tečajem prve pomoći, koje su za policijske službenike Policijske uprave primorsko-goranske proveli djelatnici Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, završen je ciklus educiranja policijskih službenika o pružanju prve pomoći.

Ova vrsta edukacije započela je tijekom prošle 2022. godine suradnjom Policijske uprave i Društva crvenog križa, a njome je dosada sveukupno obuhvaćeno 168 policijskih službenika.

Polaznici u tečaju prolaze teorijski i praktični dio, a uz uvod u prvu pomoć i postupak s unesrećenom osobom, educirani su za pružanje pomoći i kod gubitka svijesti, gušenje stranim predmetom, zatim kod jakog vanjskog krvarenja te za primjenu automatskog vanjskog defibrilatora.
 
Edukacija se provodila u Policijskom domu u Rijeci gdje su se policijski službenici nakon završenog tečaja dodatno stručno usavršili kako bi kroz svoje poslove na terenu znali pružiti prvu pomoć unesrećenima što je uvijek presudno u spašavanju ljudskih života. Upravo zahvaljujući znanju i stečenim vještinama na tečaju je nekoliko policijskih službenika i spasilo ljudske živote pružajući im prvu pomoć.

​Pruženom prvom pomoći policijski službenici spasili život 65-godišnjem Riječaninu

U Crikvenici policajci i građanin spasili od utapanja 38-godišnjaka
 
Policijski službenici su vrlo zainteresirani za tečaj prve pomoći što će uvjetovati i edukacijama u sljedećem razdoblju, a sustavna, profesionalna i izvrsna suradnja djelatnika Crvenog križa PGŽ-a s riječkom policijom se nastavlja i dalje kroz razna područja prevencije.

Ravnateljica Crvenog križa PGŽ-a, liječnica Vesna Čavar, o suradnji s PU primorsko-goranskom ima samo riječi pohvale i ističe:    
 
 „Više smo nego zadovoljni što s djelatnicima riječke policije, osobito službenicima za prevenciju, već nekoliko godina provodimo zajedničke edukativne vrlo korisne programe. Najviše ih je namijenjeno djeci i mladeži, kao i ženama, međutim, neki su usmjereni i na zaštitu starije populacije građana te na pripadnike nacionalne manjine i ostale građane, a u konačnici za dobrobit cjelokupne zajednice.“

Stranica