Zaustavljeno 27 ilegalaca

Slika granica05.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Opatija i Postaje granične policije Rupa su 10. i 11. travnja u četiri navrata zaustavili ukupno 27 stranaca, koji su prethodno zatražili azili u Republici Hrvatskoj. U Opatiji je zaustavljen državljanin Pakistana, kao i 14 državljana Afganistana i Somalije. Utvrđeno ja kako su se navedeni stranci samovoljno udaljili iz prihvatilišta za tražitelje azila, s namjerom ilegalnog prelaska preko državne granice.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Opatija i Postaje granične policije Rupa su 10. i 11. travnja u četiri navrata zaustavili ukupno 27 stranaca, koji su prethodno zatražili azili u Republici Hrvatskoj. U Opatiji  je zaustavljen državljanin Pakistana, kao i 14 državljana Afganistana i Somalije. Utvrđeno ja kako su se navedeni stranci samovoljno udaljili iz prihvatilišta za tražitelje azila, s namjerom ilegalnog prelaska preko državne granice.

Na području mjesta Permani, nedaleko državne granice s Republikom Slovenijom zatečeno je 10 stranaca, državljana Sirije i Pakistana. Policije je otkrila kako su spomenuti stranci također samovoljno napustili prihvatilište za azilante u Kutini, s namjerom nezakonitog izlaska iz naše zemlje. U blizini mjesta Vele Mune policija je u nezakonitom prelasku granice spriječila dvojicu tražitelja azila, po jednog državljana Sirije i Pakistana.

Protiv svih navedenih stranaca Prekršajnom sudu u Opatiji podnijet je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o azilu.



Stranica