Zaustavljeni u prometu dok su krijumčarili migrante

Slika /uhicenik01.jpg

Osumnjičeni Litvanac i Ukrajinac su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku 

FOTO: Ilustracija
 
Proteklog vikenda policijski službenici Policijske-uprave primorsko-goranske su proveli dva odvojena kriminalistička istraživanja nad državljanima Latvije i Ukrajine, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Obojica osumnjičenika su zaustavljeni na prometnicama na području Gorskog kotara i zatečeni u prijevozu nekoliko stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.
 
Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su spomenuti osumnjičenici, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, dogovorili prijevoz stranih državljana preko područja Republike Hrvatske do drugih zemalja Europske unije.
 
Prema strancima koji su na nezakoniti način ušli u Republiku Hrvatsku proveden je postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a temeljem osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičeni Litvanac i Ukrajinac su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU primorsko-goranske.
 

Stranica