Zaustavljeni u prometu bez vozačke dozvole, jedan je recidivist

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Troje vozača, među kojima je i jedan recidivist, jučer je zatečeno u upravljanju vozilima prije stjecanja prava

FOTO: Ilustracija
 
Tijekom jučerašnjeg dana policija je prilikom redovne kontrole u prometu evidentirala trojicu vozača koji su upravljali vozilima bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje, a jedan od njih je i recidivist.
Riječ je o 25-godišnjem vozaču motocikla kojega je policija sinoć u 23.45 sati zatekla u Zvonimirovoj ulici, u središtu Rijeke. Motociklom marke Piaggio, riječkih registarskih oznaka, upravljao je bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom te kategorije i pri koncentraciji alkohola od 1,89 g/kg. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanja sigurnosti u prometu, priveden je u službene prostorije policije. Tijekom postupanja je utvrđeno da je navedeni prekršaj dosada počinio više puta za što je i bio prekršajno sankcioniran.
 
Zbog počinjenja istog prekršaja, upravljanja motociklom prije stjecanja prava, sinoć je i u Crikvenici prekršajno sankcioniran 20-godišnji hrvatski državljanin. Policija ga je u 20.25 sati zaustavila u ulici Ante Starčevića kada je bez vozačke dozvole upravljao motociklom marke Aprilia, riječkih registarskih oznaka, i u suprotnom, odnosno, zabranjenom smjeru te jednosmjerne ulice.
Sinoć je u Crikvenici oko pola noći prekršajno kažnjen i 44-godišnji vozač osobnog vozila marke Citroen, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji u vožnji nije koristio sigurnosni pojas, ali nije imao ni važeću osobnu iskaznicu.
 
Na Krku je pak policijska ophodnja jučer oko 15.50 sati u Baški zaustavila maloljetnog vozača osobnog vozila. Prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, kretao se vozilom marke BMW, zagrebačkih registracijskih oznaka.  Svi spomenuti počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, Zakona o osobnoj iskaznici.

Pozivamo i ovom prilikom sve vozače na odgovorno ponašanje u prometu i apsolutno poštovanje svih prometnih propisa i pravila.
 

Stranica