Zaustavljen recidivist s 2,73 promila alkohola

Slika alkohol.jpg

Policijski službenici su na području Viškova zaustavili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina pri utjecaju alkohola od 2,73 g/kg

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka jučer su oko 22,30 sati prilikom redovnog nadzora prometa na području Viškova zaustavili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina pri utjecaju alkohola od 2,73 g/kg. Spomenuti vozač, upravljao je osobnim vozilom marke Dacia, riječkih registracijskih oznaka te je priveden u policijsku postaju kako ne bi nastavio ugrožavanje sigurnosti prometa.

Riječ je o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja koji je u posljednjih deset godina počinio nekoliko desetaka prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, većinom vožnja pod utjecajem alkohola te je protiv njega podnijet veći broj optužnih prijedloga i prekršajnih naloga.

Tijekom današnjeg dana 38-godišnjak je doveden nadležnom općinskom sudu gdje mu je  nepravomoćnom presudom izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana i zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci.

Stranica