Zatečeni u krađi pa prijavljeni za pet kaznenih djela

Slika /A%20Nove%20Fotke/lisice.jpg

Materijalna šteta nastala kaznenim djelima koje su počinili  cijeni se na više od sto tisuća kuna.  

FOTO. ilustracija

Jučer, tijekom poslijepodneva policija je zaprimila dojavu da je djelatnik zaštitarske tvrtke u krađi predmeta u vrijednosti nekoliko stotina kuna iz trgovine u sklopu trgovačkog centra na Škurinjama u Rijeci zatekao tri osobe.
 
Dolaskom na mjesto događaja  policijski službenici I. policijske postaje Rijeka utvrdili su da je riječ o troje hrvatskih državljana, od kojih su za dvoje, inače 26-godišnjakom i 19-godišnjakinjom, raspisane potrage zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.
 
Svi zatečeni su privedeni na kriminalističko istraživanje u I. policijsku postaju Rijeka, tijekom kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je 26-godišnjak u rujnu ove godine na području Viškova na štetu 65-godišnjeg hrvatskog državljanina počinio kazneno djelo razbojništva, otuđivši mu više od sto tisuća kuna.
 
Osim toga, sumnjiči se da je u kolovozu na području Podvežice u Rijeci s osobnog vozila otuđio katalizator te u istom razdoblju na području Viškova provalio u osobno vozilo iz kojeg je otuđio ostavljeni novčanik i druge predmete.
 
Nadalje, policija zatečenu 19-godišnjakinju sumnjiči za dvije krađe počinjene u prosincu prošle godine iz trgovina na području Kastva i Škurinja u Rijeci. Navedenim krađama oštećene su dvije tvrtke, a otuđeni su parfemi, uređaji za kućanstvo (mesoreznica, rezalica), posuđe i drugi predmeti.
 
Sveukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima koje su počinili 26-godišnjak i 19-godišnjakinja cijeni se na više od sto tisuća kuna.
 
Policija nadležnom državnom odvjetništvu 26-godišnjaka prijavljuje za kaznena djela razbojništva, teške krađe i krađe, a 19-godišnjakinju za dvije krađe.
 
Što se tiče krađe u kojoj su jučer zatečeni zajedno s još jednom hrvatskom državljankom, riječ je o kaznenom djelu koje se zbog visine štete progoni po privatnoj tužbi oštećenika.
 
Zbog ranije određenog istražnog zatvora 26-godišnjak će biti predan u riječki zatvor, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Stranica