Zatečeni s marihuanom – kazneno i prekršajno prijavljeni

Slika uhicenik04.jpg

Osumnjičene je u utorak, 17. studenoga na autocesti na području Vrbovskog zaustavila posada policijskog presretača

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 34 i 46 godina zbog sumnje na počinjenje kažnjivih radnji iz domene zlouporabe droga.
Osumnjičene je u utorak, 17. studenoga na autocesti na području Vrbovskog zaustavila posada policijskog presretača. Zaustavljenim osobnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka u smjeru Rijeke upravljao je 34-godišnjak, od kojeg je oduzeto 205 grama marihuane. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, dok je od drugog 34-godišnjaka te od 46-godišnjaka, putnika u vozilu, policija oduzela manju količinu marihuane koju su neovlašteno posjedovali.
Po završetku kriminalističkog istraživanja 34-godišnjak, vozač zaustavljenog vozila je kazneno prijavljen zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
Protiv preostale dvojice podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.
Također, 34-godišnji vozač je prekršajno prijavljen i temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, budući da je odbio provjeru na prisutnost opojnih sredstava.
 

Stranica