Zatečen u vožnji s drogom i bez položenog vozačkog ispita

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Optužnim prijedlogom je protiv 26-godišnjaka predložena novčana kazna od 2650 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od godinu dana kada se ispune uvjeti

FOTO: Ilustracija

Policijska ophodnja je sinoć na području Ravne Gore, oko 22 sata zaustavila osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin.
 
Provjerom je utvrđeno kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a kod sebe je imao i manju količinu droge kokain te oko 5 grama droge marihuana.
 
Odmah je izdvojen iz prometa i priveden na postupanje nakon kojega je poradi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga prekršajno sankcioniran.

Optužnim prijedlogom mu je predložena novčana kazna od 2650 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od godinu dana kada se ispune uvjeti.
 
Prema odredbama Zakona o strancima je prekršajno sankcionirana i putnica u vozilu, 28-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine.

Priopćenja