​Zatečen recidivist u vožnji bez vozačke dozvole

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Optužnim prijedlogom je 24-godišnjaku predloženo izricanje novčane kazne od 2650 eura ili kazna zatvora od 60 dana i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci

FOTO: Ilustracija
 
Jučer, 14. svibnja oko 3.10 sati na području Drenove u Rijeci, policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zaustavili su osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin.
 
Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme izrečene mu zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenju istovrsnih prekršaja.
 
Naime, 24-godišnjaku su u posljednje tri godine zbog navedenog prekršaja donesene dvije pravomoćne presude Općinskog suda u Rijeci pa kako ne bi nastavio činjenje prekršaja je uhićen i priveden na postupanje u I. policijsku postaju Rijeka. Također mu je privremeno i oduzeto osobno vozilo do dovođenja na prekršajni odjel Općinskog suda.
 
Za počinjene prekršaje optužnim prijedlogom mu je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 2650 eura ili kazna zatvora od 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje šest negativnih bodova.
 

Stranica