Zatečen na graničnom prijelazu s krivotvorenom ispravom

Slika /A%20Nove%20Fotke/Grani%C4%8Dni%20prijelaz.jpg

Policija je 24-godišnjaka zatekla jučer u autobusu javnog prijevoza  na Graničnom prijelazu Pasjak s krivotvorenom dozvolom boravka u jednoj od zemalja zapadne Europe

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji s Postajom granične policije Rupa, proveli su kriminalističko istraživanje nad  24-godišnjim kosovskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.
 
Policija ga je jučer, 16. siječnja, zatekla u autobusu javnog prijevoza  na Graničnom prijelazu Pasjak s krivotvorenom dozvolom boravka u jednoj od zemalja zapadne Europe. Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 24-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
 
Osim toga, u prekršajnom postupku što ga je provela Postaja granične policije Rupa,  sankcioniran je novčano sukladno odredbama Zakona o strancima. U upravnom postupku mu je rješenjem izrečena i mjera protjerivanja te određen rok za napuštanje područja Republike Hrvatske i EGP-a. Zbog utvrđenog prekršaja iz domene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, sankcioniran je i prijevoznik sa sjedištem u Republici Kosovo.

Stranica