Započinju radovi na energetskoj obnovi zgrade Policijske postaje Vrbovsko

  • Slika /vijesti/2019/pp%20vrbovsko%20-%20ugovor%20obnova1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
FOTO: pu pg

U  prostorijama Grada Vrbovskog, danas, 6. lipnja 2019. godine, održana je konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora između Grada Vrbovskog i izvođača radova na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave Grada Vrbovskog i Policijske postaje Vrbovsko.
Konferenciji su uz predstavnike Grada Vrbovskog i izvođača radova, tvtke Jukić-dam. d.o.o. Otok, nazočili izaslanik ministra unutarnjih poslova, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar te načelnik Policijske postaje Vrbovsko. 
 
Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave Ugovor o energetskoj obnovi zaključen je s ekonomski najpovoljnijim ponuditeljem, tvrtkom  Jukić-dam d.o.o. Otok, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.174.089 kuna s PDV-om.  Početak radova planiran je krajem lipnja s rokom izvođenja od tri mjeseca, odnosno do rujna ove godine.
 
U prigodi današnjeg potpisivanja ugovora gradonačelnik grada Vrbovskog Dražen Mufić, izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost Ministarstvu unutarnjih poslova na prihvaćanju ponude i zajedničkom prepoznavanju važnosti ulaganja u energetsku obnovu prostora policijske postaje i zgrade Grada Vrbovskog. Izrazio je nadu da će se radovi odraditi profesionalno i u zadanom roku sa čime se složio i direktor tvrtke Jukić-dam. d.o.o. Otok, Danijel Jukić.
 
Načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar je istaknuo kako je Policijska postaja  Vrbovsko prva s kojom se kreće u energetsku obnovu u sklopu plana Ministarstva koje je prijavilo 26 objekata MUP-a za Program energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, koji provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Iskazao je zadovoljstvo početkom realizacije ugovora, odnosno početkom radova, izrazivši nadu da će se već ove godine moći mjeriti prvi rezultati i učinci ovoga projekta energetske obnove. U nastavku je rekao kako je ovo samo jedan od oblika suradnje s jedinicama lokalne uprave i regionalne samouprave, koje Ministarstvo unutarnjih poslova nastavlja razvijati u svim segmentima sigurnosti zajedničkog suživota.
 
Ugovor o energetskoj obnovi zgrade gradske uprave Grada Vrbovskog i Policijske postaje Vrbovsko potpisali su 15. listopada 2018. godine ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i gradonačelnik Grada Vrbovskog Dražen Mufić. Spomenuta zgrada sagrađena je 1978. godine i površine je 1.628.85 m2 te je trenutno energetskog razreda „C“. Energetska obnova  uključuje povećanje toplinske zaštite krove iznad grijanog prostora, toplinske zaštite vanjskog zida, poda i stropa, ugradnju visokoučinkovitog sustava grijanja te zamjenu vanjske stolarije čime će se povećati energetski razred objekta na „A“. Osim financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti, obnovom zgrade bit će osigurani bolji i kvalitetniji uvjeti rada policijskih službenika Policijske postaje Vrbovsko i djelatnika gradske uprave.
 
Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose oko 3,7 milijuna kuna, od čega će 1.384.285,11 kuna biti bespovratnih, a u financiranju cjelokupne investicije će sudjelovati i Ministarstvo unutarnjih poslova.
Podsjećamo, zgrada u kojoj se nalaze prostorije Policijske uprave Vrbovsko u suvlasništvu je Grada Vrbovskog i Republike Hrvatske te je Grad Vrbovsko uz suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova na poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prijavio projekt za „Energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora za razdoblje 2018. - 2020.
 
Poboljšanje uvjeta rada i života policijskih službenika ono je na čemu Ministarstvo unutarnjih poslova kontinuirano radi kroz različite modele te je dosad prijavljeno više projekata energetske obnove objekata, a niz objekata već je riješen i na druge načine čime se unapređuje i podiže kvaliteta rada policijskih službenika u svim  policijskim postajama u Republici Hrvatskoj.
 
 
 

Stranica