Započelo obilježavanje Dana policije – zaslužnima uručene pohvalnice i zahvalnice

  • Slika vijesti/2020/Dan%20policije.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Obilježavanja Dana policije za Policijsku upravu primorsko-goransku se nastavlja u prezentacijom opreme i tehnike u suradnji i za predstavnike službi s kojima policija usko surađuje u borbi protiv pandemije COVIDA-19 te odavanjem počasti poginulim policijskim službenicima ove Policijske uprave, a završava akcijom dobrovoljnog darivanja krvi  

FOTO: PU primorsko-goranska

Uručenjem pohvalnica policijskim i državnim službenicima te zahvalnica građanima i pravnim osobama, danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj započelo obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila. Obilježavanje se odvija u ozračju pandemije COVIDA-19, tako da su i sva događanja, pa tako i današnja uručenja  prilagođena poštivanju preporučenih epidemioloških mjera.
Ovom prigodom načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar je za savjesno, profesionalno i odgovorno postupanje u službi pohvalio dvadeset i četvero policijskih i državnih službenika te im uručio pisane pohvalnice. Pohvaljeni su:  državna službenica u  Sektoru za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove,  devetorica pripadnika pričuvne policije, četvorica policijskih službenika interventne policije, dvije policijske službenice iz Službe općeg kriminaliteta, četvero policijskih te jedna državna službenica iz I. policijske postaje Rijeka, dvoje policijskih službenika II. policijske postaje Rijeka te policijska službenica iz Postaje granične policije Rupa. Uz djelatnike ove Policijske uprave, koji su se istaknuli svojim radom i rezultatima od prošlogodišnjeg Dana policije do danas, načelnik Dizdar uručio je pohvalnicu i policijskom službeniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koji je tijekom ove turističke sezone bio na ispomoći u Policijskoj postaji Opatija gdje se istaknuo profesionalnim i stručnim obavljanjem poslova, što su primijetili i građani te ga pohvalili. Ovom prilikom uručena je i spomen značka umirovljenom djelatniku ove Policijske uprave.
Obraćajući se prisutnima načelnik Dizdar je izrazio zadovoljstvo što je u prilici uručiti pohvalnice djelatnicima, koje su vrijedni i odgovorni, a često tihi i neprimjetni, kao i zadovoljstvo što su njihov rad prepoznali njihovi rukovoditelji te ih predložili. Svim pohvaljenim djelatnicima uputio je iskrene čestitke te im zaželio da na isti način nastave obavljati svoje zadaće.
U drugom dijelu današnjeg programa, načelnik Tomislav Dizdar je za uspješnu suradnju, pomoć i razvijanje partnerstva u  raznim vidovima djelovanja policije, uručio zahvalnice predstavnicima  Lučke uprave Rijeka, Drvne industrije Klana, Gradova Crikvenica i Novi Vinodolski, Općine Vinodolske, Tvrtke Jadran d.d. za hotelijerstvo i turizam iz Crikvenice, Šumarije Vrbovsko, Lovačke udruge „Lipov vrh“ iz Severina na Kupi, gradonačelniku Grada Vrbovskog, komunalnom i prometnom redaru Općine Čavle, dvojici djelatnika GPP Mikić, koji su upravljali kamionom te prevezli avionsku bombu zaostalu iz II. svjetskog rata od Izviđačke ulice u Rijeci do mjesta uništenja na Kamenjaku te za četvero građana koji su pravodobnim dojavama pomogli policiji da brzo pronađe počinitelje kaznenih djela.
Govoreći o značaju dobre suradnje s građanima i drugim subjektima za uspješan rad policije, načelnik Dizdar je rekao  kako policija kao sigurnosni čimbenik ne može sve sama napraviti. Zato su mnogi koji su voljni pružiti ruku policiji, bilo kao predstavnici lokalne uprave i samouprave, zaposlenici raznih tvrtki, građani koji su pozvali policiju ili sebe izložili opasnosti  na čemu je svim nagrađenima iskreno zahvalio.
U ime nagrađenih riječi zahvale uputio je ravnatelj Lučke uprave Rijeka, Denis Vukorepa  izrazivši razumijevanje za  aktualne okolnosti u kojima policija obavlja svoje poslove zbog čega su svi još ponosniji  s ostvarenim rezultatima te obvezni i voljni pomoći policiji kad god za to bude  potreba.
Obilježavanja Dana policije za Policijsku upravu primorsko-goransku se nastavlja u prezentacijom opreme i tehnike u suradnji i za predstavnike službi s kojima policija usko surađuje u borbi protiv pandemije COVIDA-19 te odavanjem počasti poginulim policijskim službenicima ove Policijske uprave, a završava akcijom dobrovoljnog darivanja krvi.
 

Stranica