"Zajedno više možemo" za učenike u Novom Vinodolskom

Slika vijesti/Zajedni%C4%8Dka%20fotografija%20ppck%20velika%20zajedno%20vi%C5%A1e%20mo%C5%BEemo.jpg

Provedba programa u ovoj školskoj godini započela je 20. ožujka  dolaskom 34 učenika 4a i 4b razreda Osnovne škole „Ivana Mažuranića”  u Policijsku postaju Crikvenica, a u sklopu provedbe prve komponente „Mogu ako hoću 1“ (MAH-1).

Preventivni program „Zajedno više možemo“, namijenjen učenicima četvrtih, petih i šestih razreda te roditeljima učenika šestih razreda osnovne škola nastavlja se i u ovoj školskoj godini za učenike Osnovne škole “Ivana Mažuranića”  iz Novog Vinodolskog. Program se realizira kroz pet komponenti, usmjeren je na prevenciju zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i raznih oblika rizičnog ponašanja, a jedan od ciljeva programa je i približavanje policije i njenog rada učenicima.
Provedba programa u ovoj školskoj godini započela je 20. ožujka  dolaskom 34 učenika 4a i 4b razreda Osnovne škole „Ivana Mažuranića”  u Policijsku postaju Crikvenica, a u sklopu provedbe prve komponente „Mogu ako hoću 1“ (MAH-1).
Učenike koji su posjetili policiju u pratnji svojih učiteljica dočekali su policijski službenici Zoran Škoro i Goran Pajan. Na održanom predavanju učenici su od policijskih službenika saznali nešto više o ulozi policije u zaštiti života i sigurnosti građana, o štetnosti različitih sredstava ovisnosti (alkohol, droge), što učiniti u slučaju pronalaska predmeta za konzumaciju droga, o štetnosti nasilja i sličnim temama. Nakon predavanja uslijedio je obilazak prostorija policijske postaje: prostorije za prepoznavanje, za zadržavanje i operativnog dežurstva. Na kraju obilaska, a na njihovo veliko zadovoljstvo, učenici su na parkiralištu imali priliku vidjeti i „isprobati“ i dio policijskih vozila (motocikl, obilježeno policijsko vozilo, „marica“).
 
Tijekom predstavljanja postaje učenicima su se pridružili i načelnik Policijske postaje Dražen Zekić te predstavnice Grada Novi Vinodolski, Ivana Šojat Cvitković I Petra Opačak,
 
Podsjećamo da je u organizaciji Odjela prevencije, Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s Gradom Novi Vinodolski, u studenom 2016. godine započela  provedbu preventivnog programa "Zajedno više možemo". Tako će se tijekom travnja u Osnovnoj školi „Ivana Mažuranića“ realizirati sve komponente ovog preventivnog programa.


Stranica