​Za vikend evidentirana najveća brzina od 181 km/h, a koncentracija alkohola od 2,09 promila

Slika /2021/Prometna%20policija%20-%20kontrola.jpg

Na području Malinske na Krku jučer je zatečen u vožnji 62-godišnjak s 2,09 promila alkohola

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 264 prometna prekršaja.
 
Od tog broja 51 prekršaj se odnosi na prekoračenje brzine, 37 na nekorištenje sigurnosnog pojasa dok je 13  prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, kao i nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježeno je i pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, a i isti broj prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te 140 ostala prekršaja.
 
Najveća brzina od 181 km/h evidentirana je u subotu, 27. kolovoza  na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod vijadukta Osojnik. Radarskim uređajem u 12.23 sati očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Audi, sisačkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.
 
Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 67 alkotestiranih vozača, 13 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od 2,09 g/kg evidentirana je na području Malinske na otoku Krku, 62-godišnjem hrvatskom državljaninu.
 
Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili jučer, 28. kolovoza oko 2 sata, na ŽC 5086 gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Hyundai, zagrebačkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te je završetkom postupanja protiv njega podnesen optužni prijedlog.
Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod četiri vozača, a po tri vozača su evidentirana s koncentracijom između 1,01 do 1,50 g/kg, zatim s 1,51 g/kg i više alkohola, ali i s koncentracijom do 0,50 g/kg. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.
 
Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 36 prometnih nesreća u kojima je deset osoba lakše ozlijeđeno. Pozivamo i ovim putem sve vozače na oprez u prometu, kao i dosljedno poštivanje prometnih propisa, kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Stranica