Vrbovsko: Priveden zbog obijesne vožnje

Slika /A%20Nove%20Fotke/Uhi%C4%87enik.jpg

Priveden i kazneno prijavljen zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu 19-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili zbog obijesne vožnje 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.
 
Riječ je o vozaču osobnog vozila kojega je policija zaustavila u subotu, 16. studenoga oko 7 sati, na autocesti A6 kod naplatnih postaja Vrbovsko. Prilikom prilaska službenika vozilu s namjerom provedbe nadzora, naglo je nastavio vožnju nepropisnom brzinom ignoriravši njihove zapovijedi.
Upravljajući vozilom marke VW Passat, registracijskih oznaka BIH, od čvora Vrbovsko pa do čvora Ravna Gora izravno je ugrožavao sigurnost ostalih sudionika u prometu krećući se u nedozvoljenom (zabranjenom) smjeru i uz prekoračenje brzine koja je na tom dijelu autoceste propisana. Tijekom kriminalističkog istraživanja odbio je provjeru alkoholiziranosti i testa na droge iako je vidno bio dezorijentiran te u takvom stanju nije smio upravljati vozilom.
 
Po završetku istraživanja, poradi sumnje u počinjenja iz odredbi kaznenog djela obijesna vožnja u cestovnom prometu, kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.   
 

Stranica