Vozio s 3,10 g/kg alkohola i važećom zabranom upravljanja

Slika /A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Izrečena mu je kazna zatvora i zaštitna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu

FOTO: Ilustracija

U subotu, oko 18.50 sati u Marinićima na području Viškova policija je zaustavila osobno vozilo marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin pod vidnim utjecajem alkohola. Provjerom alkoholiziranosti izmjerena mu je koncentracija alkohola od 3,10 g/kg, a utvrđeno je kako vozilom je upravljao unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije do travnja 2021. godine.  
Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama 35-godišnjak je priveden u službene prostorije I. policijske postaje Rijeka do prestanka djelovanja alkohola i daljnjeg postupanja policije sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nakon zadržavanja u policiji 35-godišnjak je doveden na mjerodavni općinski sud gdje mu je izrečena kazna zatvora i zaštitna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu.
Inače, ovaj 35-godišnjak je od ranije evidentiran kao višestruki počinitelj prometnih prekršaja za što mu je dosad izrečeno sedam pravomoćnih presuda zbog počinjenja istovrsnih prekršaja.
 

Stranica