Vozili pod utjecajem alkohola, bez položenog vozačkog i sa zabranom

Slika alkohol.jpg

U vremenskom razdoblju od 16. do 18. rujna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija evidentirala je šest prekršaja ugrožavanja javnog prometa te jedno kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.  

FOTO: Ilustracija 

U vremenskom  razdoblju od 16. do 18. rujna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija evidentirala je šest prekršaja ugrožavanja javnog prometa te jedno kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Vozači kod kojih je izmjerena koncentracija alkohola od 1,48 do 2,38 g/kg  zatečeni su na širem riječkom području  te na području Vrbovskog.

Rekordna koncentracija alkohola od 2,38 g/kg izmjerena je 42-godišnjakinji s područja Kostrene koja je jučer oko 15,45 sati upravljala osobnim vozilom Toyota Yaris krećući se državnom cestom DC 404 iz smjera zapada u smjeru istoka, te u Ulici Brajdica u Rijeci udarila u betonski rub prometnog otoka, a  potom i u parkirano osobno vozilo. Ozlijeđenih osoba srećom nije bilo.

Dan ranije, oko 15,50 u mjestu Močile prometna policija iz Vrbovskog zaustavila je 18-godišnjaka s područja Netretića koji je upravljao osobnim vozilom Golf, karlovačkih oznaka bez položenog vozačkog ispita, te pod utjecajem alkohola od 2,27 g/kg.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima vozači zatečeni pod utjecajem alkohola su zadržani, te će biti prekršajno prijavljeni sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Poradi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude nadležnom državnom odvjetništvu slijedi kaznena prijava protiv 36-godišnjaka iz okolice Novog Vinodolskog.  Naime, policija ga je zaustavila jučer oko 8,30 sati u blizini Bribira dok je upravljao osobnim vozilom iako mu je važeća zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije.



Stranica