Vozači, poštujte prometna pravila!

Slika /motociklist.jpg

Pozivamo vozače, posebice osobnih vozila da prilikom sudjelovanja u prometu posebnu pozornost posvete vozačima mopeda i motocikala. Kako bi se izbjegle ovakve prometne nesreće, važno je odgovorno ponašanje i poštivanje odredbi  o sigurnosti prometa na cestama.


FOTO: ilustracija

Tijekom jučerašnjeg dana, 25. lipnja u dvjema prometnim nesrećama teže su ozlijeđena dvojica vozača motocikala.  Prometne nesreće su se dogodile u ulici Grabanj u Delnicama i Istarskoj ulici u Rijeci. U objema prometnim nesrećama vozači osobnih vozila oduzeli su prednost prolaska motociklima marke BMW, kojima su upravljala dvojica 36-godišnjih hrvatskih državljana. Liječnička pomoć  motociklistima pružena je u KBC-u Rijeka, gdje je utvrđeno da su zadobili teže tjelesne ozljede.

Nepropisno pretjecanje ili pak oduzimanje prednosti prolaska, nerijetko je uzrok prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači motocikala i mopeda.  Odgovornost je kako na vozačima motocikala, tako i na vozačima ostalih vozila koje pozivamo da prilikom sudjelovanja u prometu posebnu pozornost posvete vozačima mopeda I motocikala. Kako bi se izbjegle ovakve prometne nesreće, a posebice one s najtežim posljedicama važno je odgovorno ponašanje i poštivanje odredbi  o sigurnosti prometa na cestama, a nije naodmet podsjetiti da se odnose na zabranu konzumiranja alkohola u prometu, vožnju registriranim i tehnički ispravnim vozilima, poštivanje ograničenja brzine te  korištenje uređaja i opreme za sigurnost.

 

Stranica