Vozači-oprezno i odgovorno u prometu!

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

Pozivamo  sve sudionike u prometu, a osobito vozače, na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje svih prometnih propisa

FOTO: Ilustracija
 

U prometnoj nesreći što se jučer dogodila u Manzonijevoj ulici u središtu Rijeke teže je ozlijeđena 57-godišnja hrvatska državljanka. Nesreća se dogodila oko 11 sati kada je 50-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom marke Dacia, zagrebačkih registracijskih oznaka, prilikom prestrojavanja u desnu traku kolnika na obilježenom pješačkom prijelazu udario i oborio na kolnik 57-godišnju pješakinju. Ozlijeđenoj pješakinji medicinska pomoć je pružena u KBC Rijeka gdje su joj utvrđene teže ozljede. Sve okolnosti ove nesreće se još utvrđuju te će se po okončanju spomenutog vozača sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji dogodilo se sedam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena. Između navedenih nesreća su evidentirane i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to na području Gornjeg Zameta i Pehlina u Rijeci gdje su se vozači udaljili s mjesta događaja bez da su policiju obavijestili o prometnoj nesreći, a nisu oštećenima niti ostavili svoje osobne, kao ni podatke o vozilu koje je sudjelovalo u nesreći.
 
U cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu, osobito vozače, na maksimalni oprez i odgovorno ponašanje te dosljedno poštivanje svih prometnih propisa.
 

 

Stranica