Vikend u prometu: Najveća brzina 152 km/h, a alkohol 2,36 g/kg

Slika /2024/Dramalj%201.jpg

Evidentirano je 28 prometnih nesreća i 154 prekršaja

FOTO: ilustracija

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 154 prometna prekršaja.  Najviše je prekršaja prekoračenja brzine -  33, nekorištenja sigurnosnog pojasa  - 24, vožnje pod utjecajem alkohola - 10 te sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji.
 
Zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 73 različita prometna prekršaja.
 
Najveća brzina od 152 km/h zabilježena je 27. travnja oko 19.50 sati na čvoru Vrbovsko, gdje se vozač osobnog vozila belomanastirskih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom u smjeru Rijeke, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 100 km/h.   
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,36 g/kg  izmjerena je istog dana oko 23 sata na području Bribira  gdje je policija zaustavila 45-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. 
Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.
 
Osim ovih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 28 prometnih nesreća, u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno.
 
Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Stranica