Vikend u prometu: 35 prometnih nesreća i 184 prekršaja

Slika A%20Nove%20Fotke/motocikl04.JPG

U prometnim nesrećama teško su ozlijeđene četiri osobe

FOTO: ilustracija

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 184 prometna prekršaja.  Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa  - 40, zatim prekoračenja brzine -  30, korištenja mobitela u vožnji - 13 te vožnje pod utjecajem alkohola - 11.
 
Zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te po dva  prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod zabranom te još 82 različita prometna prekršaja.
 
Najveća brzina od 98 km/h zabilježena je 11. svibnja oko 15.30 sati na Jadranskoj magistrali kod naselja Šmrika, gdje je policija zaustavila 40-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka Spomenuti se kretao navedenom brzinom u smjeru Crikvenice, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 60 km/h te je zbog prekoračenja brzine prekršajno sankcioniran.
 
Najveća koncentracija alkohola od 3,30 g/kg  izmjerena je nešto poslije ponoći 10. svibnja na području Punta na otoku Krku, gdje je policija zaustavila 42-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije.  
Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.
 
Osim ovih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 35 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno.
 
Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila nešto prije ponoći 11. svibnja na širem području Jelenja i u kojoj je teško ozlijeđen 20-godišnji vozač motocikla, riječkih registracijskih oznaka. Prema utvrđenom motociklom je upravljao bez položene kategorije za tu vrstu vozila te brzinom neprilagođenom osobinama i stanju ceste. Izgubivši u zavoju nadzor nad motociklom, izletio je izvan kolnika, udario u kameno-betonski zid s metalnom  ogradom te potom pao s motocikla.
Zbog zadobivenih ozljeda i pružanja liječničke pomoći prevezen je u KBC Rijeka.
 
Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Stranica