Vikend u prometu

Slika /PROMET/2017/Edward2017%20(1).JPG

Tijekom vikenda zabilježeno je 59 prometnih nesreća i 291 prometni prekršaj

FOTO: ilustracija

Prometna policija je i proteklog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te  zabilježila sveukupno 291 prometni prekršaj.
 
Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 38 prekršaja, zatim 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja te još 193 različita prometna prekršaja.
 
Najveća brzina od 117 km/h  izmjerena je 23. srpnja nešto prije 20 sati kod vijadukta Bobovo, gdje je vozač teretnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka upravljao vozilom navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 60 km/h.
 
Najveća koncentracija alkohola od 3,22 g/kg  izmjerena je 22. srpnja oko 17.30 sati na području Čabra, gdje je policija zaustavila 38-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Hyundai, delničkih registracijskih oznaka.
Zbog vožnje pod utjecajem alkohola spomenuti vozač je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem istog Zakona sankcionirani su i ostali počinitelji prometnih prekršaja.
 
Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 59 prometnih nesreća, u kojima je pet osoba teško, a 14 je osoba lakše ozlijeđeno.
 
Od prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama izdvajamo nesreće koje su se tijekom vikenda dogodile na području Rijeke i otoka Krka. U ovim nesrećama teško su ozlijeđeni vozač električnog bicikla te dijete koje je upravljalo električnim romobilom, a da niti jedan od njih prilikom vožnje nije koristilo zaštitnu kacigu.
 
Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Stranica