Vikend u prometu – 262 prometna prekršaja i 34 prometne nesreće

Slika 2021/Prometna%20policija%20-%20kontrola.jpg

Najveća brzina od 196 km/h  izmjerena je 20. kolovoza oko 14,25 sati u blizini vijadukta Vujnovići 

FOTO: Ilustracija
 
Prometna policija je i proteklog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te zabilježila sveukupno 262 prometna prekršaja.
 
Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 37 prekršaja, zatim 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 11 prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježena su tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i još  167 različitih prometnih prekršaja.
 
Najveća brzina od 196 km/h  izmjerena je 20. kolovoza oko 14,25 sati u blizini vijadukta Vujnovići u smjeru Zagreba gdje je vozač osobnog vozila marke Seat, riječkih registracijskih oznaka upravljao vozilom navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.
 
Najveća koncentracija alkohola od 1,70 g/kg  izmjerena je 21. kolovoza oko 1,35 sati na području Viškova, gdje je policija zaustavila 30-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Škoda, riječkih registracijskih oznaka.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola spomenuti vozač je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem istog Zakona sankcionirani su i ostali počinitelji prometnih prekršaja.
 
Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodile su se 34 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba teško, a tri su lakše ozlijeđene.
 
Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.


Stranica