Vikend u prometu – 198 prometnih prekršaja i 20 prometnih nesreća

Slika 2021/Stop%20policija.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 1,85 g/kg izmjerena je 5. veljače oko 23,45 sati 

FOTO: Ilustracija
 
Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila sveukupno 198 prometnih prekršaja.
Od tog broja 91 je prekršaja prekoračenja brzine, 11 se odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, dok je zabilježeno deset nekorištenja sigurnosnog pojasa. Osim navedenih, zabilježeno je devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, tri upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja vozilom te 72 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 127 km/h evidentirana je 5. veljače u 15,25 sati na riječkoj zaobilaznici. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Mazda, slovenskih registracijskih oznaka, kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 70 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 1,85 g/kg izmjerena je 5. veljače oko 23,45 sati 42-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Citroen. Naime, vozač je na raskrižju s Ulicom Diračje na Zametu u Rijeci, ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla za svoj smjer kretanja u namjeri skretanja ulijevo,  a da prethodno nije propustio sva vozila koja mu se kreću ususret i zadržavaju svoj smjer kretanja, čime je oduzeo prednost prolaska i udario u osobno vozilo marke Audi, riječkih registracijskih oznaka  kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je predložena novčana kazna od 3700 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 20 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.
 


Stranica