Vikend u prometu – 147 prometnih prekršaja i 29 prometnih nesreća

Slika /PROMET/brzina.jpg

Najveća izmjerena brzina kretanja od 115 km/h, izmjerena je 10. veljače oko 11,30 sati na području Preluka

FOTO: Ilustracija

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 147 prometnih prekršaja.

Od tog broja 23 prekršaja se odnose na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 na vožnju pod utjecajem alkohola i devet prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim navedenih, zabilježena su dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava te 91 ostali prekršaj.

Najveća izmjerena brzina kretanja od 115 km/h, izmjerena je 10. veljače oko 11,30 sati na području Preluka. Osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka upravljao je 53-godišnji vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 km/h. Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 1,28 g/kg izmjerena je 11. veljače oko 1,15 sati na području Vinodolske općine kod 31-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je predložena novčana kazna od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom ''B'' kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 29 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe poginule, četiri osobe su teže, a osam osoba je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Stranica